Piscina de boles del CF
Amèrica,  Estats Units,  Nova York

COLOR FACTORY de Nova York: El paradís per a la comunitat Instagramer

A qui no li agradaria tornar a sentir-se com un nen/a petit/a? Jugar, riure, saltar i fer bogeries sense que ningú et miri pensant que no hi ets tota… A mi m’encanta aquesta sensació de llibertat i de trencar amb el que “s’espera” de nosaltres per ser persones adultes. I al Color Factory de Nova York és possible.

El mes de desembre de 2019 vam viatjar, per primera vegada, a Nova York. Teníem clar que a part de museus, monuments i dels típics llocs imprescindibles que s’han de veure a la ciutat volíem gaudir-la d’una altra manera. I així ho vam fer amb la visita al Color Factory de Nova York, el paradís dels instagramers a la ciutat que mai dorm.

Vam descobrir aquest lloc gràcies a una publicació d’Instagram i immediatament el vam incorporar a la nostra llista de “coses a fer a Nova York”. En aquest post t’explico tots els detalls perquè gaudeixis d’una tarda d’allò més divertida i entretinguda.

Detalle del interior del Color Factory
Detall interior del Color Factory

 

Índice

QUÈ ÉS EL COLOR FACTORY DE NOVA YORK?

Color Factory, o la “Fàbrica de Colors” en català, és una exhibició interactiva de 20.000 metres quadrats que convida al visitant a descobrir el color de formes diferents.

Recentment inaugurat, va obrir les seves portes a finals d’agost de 2018, és una experiència sensorial, en la qual a través dels diferents sentits (vista, tacte, oïda i fins i tot gust) et conviden a jugar, descobrir i augmentar la curiositat.

Detalle interior del Color FactoryEstà dissenyada per diferents artistes i dissenyadors locals que expliquen el perquè de les seves creacions més acolorides i la seva percepció del color a través de les arts més variades.

En pròpies paraules del creador d’aquest espai, Jordan Ferney del blog Oh Happy Day, Color Factory neix per a “celebrar el descobriment, la casualitat i la generositat del color”.

Ja es comença a dir que aquesta exposició és el paradís dels instagramers, ja que les fotos que surten d’aquest lloc ompliran de vida i de color la teva galeria.

 

VISITAR EL COLOR FACTORY DE NOVA YORK

No vull fer-te “spoilers” ni revelar-te massa informació perquè el més màgic d’aquest lloc és la sorpresa. Et faré un breu resum del que trobaràs però sense entrar en detalls. Si prefereixes no saber res, salta’t aquest apartat!

Detall d'una de les sales
Detall d’una de les sales

Es recomana arribar amb 15 minuts d’antelació a l’hora del teu torn. Els torns són d’unes 10 persones. A l’arribar arribar et verifiquen l’entrada i et fan deixar les coses (motxilles i abrics) al guarda-roba. Mentre esperes el teu torn t’ofereixen un gelat de colors. Sí, he dit gelat. Comencem bé! 🙂

Una vegada dins fas un recorregut, d’una hora aproximadament, per les 16 sales del Color Factory de Nova York.

Sala informativa: Breu explicació de com funciona el Color Factory. Pots fer el recorregut al teu ritme però només pots avançar, no pots tornar a les sales que has deixat enrere. A cada sala hi ha una càmera que et farà fotos i després te les envia al teu correu electrònic.

Sala de registre: T’hauràs de registrar en unes màquines que vinculen el teu correu electrònic amb unes targetes amb QR. Aquestes targetes les hauràs d’utilitzar cada vegada que et vulguis fer una foto a les màquines que hi ha dins les sales.

Aquí comença el recorregut per les diferents experiències gastronòmiques, musicals o laberints de personalitat entre d’altres.

Piscina de boles
Piscina de boles

Finalment arribes a l’últim espai, i el més esperat de Color Factory a Nova York, LA PISCINA DE BOLES. Aquí passaràs una bona estona gaudint com si fossis un infant. Al sostre de la sala hi ha dues càmeres perquè et facis fotos divertides.

I ja està? No. Una vegada acabes la teva visita, t’ofereixen un mapa anomenat “Color Map” amb 23 experiències extres relacionades amb el color i amagades als diferents barris de Manhattan.

 

LA MEVA EXPERIÈNCIA AL COLOR FACTORY DE NOVA YORK, VAL LA PENA?

Segons la meva pròpia experiència sí que val la pena una visita al Color Factory de Nova York. En la meva opinió, és una activitat cara pel que és, però si tenim en compte el preu de les activitats, museus i altres en una ciutat com és Nova York, em sembla que el preu està més o menys en la línia.

També he de dir que quan vam començar a quadrar i organitzar el planning i el pressupost pel viatge ja comptàvem que una part d’aquest, 38 euros, anirien destinats a aquesta activitat. Segurament si ho haguéssim hagut de decidir allà mateix sobre la marxa, no ho haguéssim fet. Així que ens alegrem molt d’haver-ho planificat amb antelació.

Piscina de boles
Piscina de boles

Totes les sales del Color Factory estan en anglès, tot i que és tot tan intuïtiu que no necessitaràs un gran coneixement de l’idioma per a gaudir de l’experiència. Hi ha alguna sala en la que et facilitaran la informació escrita en castellà en cas que ho desitgis.

En resum, vam sortir molt contentes de Color Factory i amb una gran quantitat de fotos precioses i plenes de colors. Si voleu viure una aventura diferent a Nova York, us ho recomanem. Això sí, eviteu les hores de màxima afluència perquè tot i que l’aforament està limitat, si coincideixes amb un grup molt nombrós pot fer que no gaudeixis tant com podries i hauries.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA DEL COLOR FACTORY DE NOVA YORK

Com arribar al Color Factory?

El Color Factory està situat a Manhattan, al barri del SoHo. La direcció exacta és 251 SpringStreet, Nova York, NY 10013.

Per arribar al Color Factory el millor és fer-ho amb metro. Les estacions més properes són Spring Street Station (línies C i E), Houston Street (línia 1) o Canal Street (línia 1).

 

Quant costa el Color Factory?

El Color Factory té un cost de 38$ per a les persones adultes, 28$ per a nens i nenes de 3 a 12 anys i és gratuït per als menors de 2 anys.

Els tiquets només es poden comprar a la pàgina oficial, en aquest enllaç, i amb antelació. Nosaltres vam arribar allà pensant que es podien comprar a la taquilla però resulta que no. Ens van demanar de comprar-ho allà mateix però a través de la pàgina web però va donar la casualitat que en aquell moment no ens funcionava l’Internet del mòbil. Com a excepció ens van permetre comprar els tiquets a la botiga de records del Color Factory.

Des de fa ben poc també pots trobar el Color Factory inclòs en la New York Pass.

Les entrades són unipersonals i no es poden retornar ni transferir a una altra persona.

És apte per a totes les edats?

Per descomptat! De fet, està dissenyat perquè tant els més petits de la casa com els adults gaudeixin d’aquesta experiència. Hi ha sales que estan orientades a un públic més adult o d’altres que estan més destinades a que gaudeixin els i les més petites de casa.

Les persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

 

Puc dur la meva pròpia càmera de fotos?

Sí, no hi ha cap problema en què portis la càmera o el telèfon mòbil. Això sí, sempre sota la teva responsabilitat. Com t’he comentat anteriorment, les diferents sales estan equipades amb unes càmeres fotogràfiques que t’envien al teu correu electrònic totes les imatges.

 

 

Dades de contacte de Color Factory

Per a qualsevol dubte que vulguis aclarir amb les persones que gestionen el centre et deixo les diferents formes de contacte a continuació:

Correu electrònic: nycsupport@colorfactory.co

Pàgina web

Telèfon: 1 (347) 378-4071

Xarxes socials: Facebook i Instagram

 

Ben aviat espero penjar tots els posts sobre Nova York per ajudar-te a que el teu viatge a Nova York sigui perfecte. Els penjaré aquí.

I fins aquí la guia per a visitar el Color Factory de Nova York. Què t’ha semblat? Ho coneixies? Ho inclouràs en la teva llista d’imprescindibles que veure a Nova York?

Explica-m’ho als comentaris! 🙂

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *