Mirador de Petra
Àsia,  Jordania

Pressupost de viatge a Jordània

Índice

Pressupost de viatge a Jordània per a 10 dies

Quant costa viatjar a Jordània? És barat? És car? En aquest article et detallo el meu pressupost de viatge a Jordània per a 10 dies per si et serveix com a guia en l’organització del teu viatge.

Abans de començar et diré que no m’esperava que Jordània fos tan cara. Els preus en general em van semblar similars a qualsevol ciutat espanyola. Si que és cert que si et mous per restaurants locals i evites els llocs de cuina internacional estalviaràs una mica en el teu pressupost.

El pressupost està basat en les despeses de dues persones, per a un viatge de 10 dies al novembre de 2022, organitzat amb molt poca antelació i llogant cotxe.

I ara sí, comencem a detallar el pressupost de viatge a Jordània.

 

La moneda jordana: el dinar jordà.

La moneda jordana es diu dinar jordà (JOD) i la trobaràs dividida en bitllets de 1, 5, 10, 20, 50 dinars i monedes més petites.

Com a curiositat, veuràs que els preus es calculen amb tres decimals (per exemple un esmorzar et costa 7,263 JOD però l’arrodoneixen a dos decimals per a donar el canvi.

En aquest viatge em vaig emportar uns quants dinars jordans de casa perquè va coincidir que una amiga hi havia estat recentment i li havien sobrat alguns bitllets.

Si vols canviar una mica de diners en l’aeroport et recomano que ho facis una vegada hagis sortit de la zona d’equipatges, hi ha diversos bancs amb un canvi similar entre ells (1JOD= 0,68€) i 2JOD de comissió.

A la zona on es recull l’equipatge hi ha una oficina de Global Exchange amb un canvi de 1JOD= 0,61€ i 12JOD de comissió, pero evita’l en la mesura del possible.

Si pots esperar, millor canvia al centre d’Amman ja que obtindràs un canvi més favorable.

Aquest pressupost de viatge a Jordània està calculat sobre la base de la cotització del dinar jordà el novembre de 2022, que és de 1€= 0,745JOD i 1JOD= 1,34€

 

 

Els vols del pressupost de viatge a Jordània

Vam comprar els vols amb un mes d’antelació i tot i que no considero que fossin excessivament cars estic segura que si els compres amb més antelació els obtindràs a un millor preu.

Recentment Vueling ha obert ruta directa Barcelona- Amman, pero si agafes vols amb escala normalmennt surten més econòmics.

En el nostre cas vam comprar els següents vols:

Vuelos baratos a JordaniaBarcelona- Roma amb Vueling: 50,49€

Roma- Amman amb WizzAir: 36,49€

Amman- Budapest amb WizzAir: 56,49€

Budapest- Barcelona amb Ryanair: 59,43€

 

En total els vols ens van costar 202,90€ per persona contant que vam haver d’afegir un equipatge de mà extra (motxilla de 10kg).

 

*Consell: Si encara no t’has comprat els vols i estàs començant a planificar la teva ruta per Jordània intenta arribar al país per Amman (situada al nord del país i amb vols directes des de Barcelona o Madrid) i sortir per Aqaba (al sud del país). Tots dos són aeroports internacionals i tenen bones connexions amb Itàlia. D’aquesta manera aprofitaràs el teu viatge al màxim sense perdre temps en desplaçaments.

 

En el nostre cas el preu final va ser una mica superior ja que vam haver de comprar uns nous vols per a tornar des d’Israel. És el que passa quan vas organitzant sobre la marxa…

 

 

Els allotjaments del viatge a Jordània

En aquest viatge hem anat bastant sobre la marxa, sense una ruta definida així que els hotels els anàvem reservant pràcticament d’un dia per a l’altre.

Si ja tens una idea clara i fixa del teu itinerari et recomano que els reservis amb atenció, així et podràs estalviar uns quants euritos, sobretot en temporada alta.

 

La despesa total en allotjaments del pressupost de viatge a Jordània ha estat de 352€ per persona.

En aquest article (que sortirà properament) et resumeixo i et valoro els meus allotjaments en el viatge a Jordània.

 

Els transports

Alquiler de coche en Jordania
Alquiler de coche en Jordania

La part més gran del pressupost de la partida de transports se l’emporta el cotxe de lloguer que ens va costar 192€ per persona per a 8 dies (amb assegurança a tot risc inclosa). El cost diari del lloguer de cotxe era d’uns 30€.

La gasolina costava 1,20€/litre aproximadament i vam gastar 36,40€ per persona en gasolina durant els 8 dies que vam tenir el cotxe.

A Amman, la capital de Jordània, no vam utilitzar el cotxe. Ens semblava massa caòtic i la veritat és que després vam agraïr la decisió. Si també vols evitar moure’t pel centre en cotxe ho pots fer a peu, en taxi o autobús local per a anar als llocs més allunyats, com nosaltres.

La despesa total en transports del pressupost de viatge a Jordània ha estat de 258,50€ per persona.

 

 

El menjar

Aquesta part del pressupost de viatge a Jordània és molt personal i variarà depenent si vas a restaurants locals o busques opcions més internacionals. En el nostre cas normalment anàvem a llocs locals però també vam variar un parell de dies i anar a un restaurant italià o a un mexicà, per exemple.

Et deixo alguns exemples dels preus que trobaràs a Jordània:

  • Falàfel en un lloc de carrer: 0,5JOD (0,67€)
  • Refresc + bossa patates en un “xiringuito” de platja: 1JOD (1,34€)
  • Sopar restaurant mexicà a Aqaba: 14,40€ per persona
  • Menjar en un Beach Club a Aqaba: 9,04€ per persona.
  • Sopar a Al-Shami, Aqaba: 10JOD (13€ aprox)
  • Té en un bar/cafeteria: 2JOD (2,68€)

 

 

La despesa en menjar i beguda del pressupost de viatge a Jordània ha estat de 240,60€ per persona.

 

 

Les entrades i activitats del pressupost de viatge a Jordània

Aquesta part del pressupost de viatge a Jordània variarà depenent dels teus interessos i de les activitats que realitzis però n’hi ha algunes que són típiques i fem tots els turistes. Et detallo el preu d’algunes de les activitats que vaig realitzar jo:

  • Excursió al Wadi Rum: 40,30€ per persona (30JOD)
  • Tour snorkel aAqaba: 30,80€ per persona (23JOD)
  • Petra by Night: 23€ per persona (17JOD)

 

El Monasterio, en PetraLa JordanPass

La JordanPass és un paquet turístic creat per a les persones visitants que inclou l’accés a les principals atraccions i llocs d’interès turístic de Jordània (43 llocs inclosos Petra i el Wadi Rum) així com el visat gratuït que has de fer a l’aeroport d’Amman.

Existeixen 3 JordanPass diferents pero l’única cosa que varia són els dies d’accés a Petra (1, 2 i 3 dies). Nosaltres vam comprar la JordanPass Expert, de 3 dies, que ens va costar 80JOD (119€ incloent les despeses de gestió).

No obstant això, a la JordanPass li dedicaré un article a part per a explicar-te si val o no la pena.

La despesa en entrades i activitats del pressupost de viatge a Jordània ha estat de 223,50€.

 

 

Assegurança de viatge a Jordània

L’assegurança de viatge és per a mi un imprescindible. De fet ho considero igual de bàsic que comprar els vols o reservar l’hotel.

Fa uns anys a Indonèsia vam tenir un ensurt i vam acabar a l’hospital per una intoxicació alimentària. Des d’aleshores, mai viatjo sense ell.

En aquesta ocasió vaig contractar l’assegurança de viatges Mondo Viaje Tranquilidad + cancel·lació que em va costar 39,86€.

 

Si contractes l’assegurança des d’aquest enllaç t’endus un 5% de descompte només per ser lector/a d’aquest blog.

 

Altres despeses del pressupost de viatge a Jordània

Postales de JordaniaAquestes despeses no poden prendre’s com a referència perquè inclou les propines, els souvenirs, la simcard o els segells per a enviar postals. Pero ja que estic posada en matèria, t’ho detallo tot, tot, tot.

La despesa en souvenirs, propines i altres, del pressupost de viatge a Jordània ha estat de 129,08€.

 

Despeses totals del pressupost de viatge a Jordània per a 10 dies

Resumint, després de tot aquest rotllo… Quant m’he gastat en total?

Doncs el meu viatge a Jordània durant 10 dies ha tingut un cost de 1.446,44€.

 

Espero que aquest pressupost et serveixi com a referència a l’hora de preparar el teu viatge a Jordània. Si tens qualsevol dubte o pregunta, estaré encantada de poder resoldre-la per aquí o als comentaris.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *