La Marrakech de Juan Goytisolo I La Marraqueix de Juan Goytisolo I Travel with Mi
Àfrica,  Marroc

La Marràqueix de Juan Goytisolo, una revista cultural i literaria

La Marràqueix de Juan Goytisolo és el títol de la revista cultural que va néixer del projecte final del Màster en Periodisme de Viatges. En aquest post t’explico tots els detalls sobre la revista. És un post diferent però em fa molta il·lusió compartir-lo amb tu. Espero que el gaudeixis.

 

Índice

Per què Marràqueix?

Va ser el destí qui així ho va decidir. M’explico: al febrer de 2019 començava a cursar el Màster en Periodisme de Viatges de la Universitat Autònoma de Barcelona, un màster de 9 mesos que culminava amb el lliurament del projecte final.

Per a realitzar aquest projecte ens van dividir en grups i se’ns va assignar, per atzar, una destinació sobre la qual havíem de basar el nostre projecte periodístic.

El día en que Marrakech se cruzó en mi camino
El dia que Marràqueix es va creuar al meu camí.

 

I així va ser com la ciutat de Marràqueix va aparèixer a la meva vida.

Una vegada decidida la destinació, va començar la cerca de la idea. Volíem plasmar la ciutat des d’un punt de vista diferent, volíem mostrar una Marràqueix diferent a la que es ven a les guies de viatges, una Marràqueix que donés veu a les persones locals.

I així es com va néixer  “La Marràqueix de Juan Goytisolo”.

 

 

Què és “La Marràqueix de Juan Goytisolo”?

Portada La Marrakech de Juan Goytisolo
Portada La Marràqueix de Juan Goytisolo

La Marràqueix de Juan Goytisolo és un projecte turístic literari en forma de revista monogràfica cultural de 98 pàgines que narra la vida de l’escriptor barceloní. La revista està dividida en set capítols que narren cronològicament les diferents etapes de la vida de l’autor i la seva relació amb la ciutat de Marràqueix a través d’entrevistes, cròniques, reportatges i articles a part del contingut fotogràfic, elaborat especialment per a aquest projecte.

Amb aquesta revista pretenem mostrar una Marràqueix diferent a l’habitual així com donar a conèixer l’obra i llegat de Juan Goytisolo, molt lligat amb la ciutat marroquina.

Per a materialitzar-ho es va llançar una campanya de co-finançament a la plataforma de mecenatge Verkami  a través de la qual vam aconseguir l’objectiu econòmic que ens havíem proposat i que necessitàvem per a l’edició, maquetació i impressió de la revista.

 

 

Repercussió del projecte

A dia d’avui totes les persones coautores del projecte estem molt satisfetes i sorpreses amb la repercussió que està tenint la revista i és que després d’un llarg camí i molta feina al llarg de vuit mesos, està aconseguint un impacte superior al que ens havíem imaginat.

 

Presentació a la libreria Altaïr de Barcelona

El dia més plujós d’aquest passat hivern, el 4 de desembre de 2019, vam fer la presentació oficial de la revista en la llibreria Altaïr de Barcelona, una de les llibreries més prestigioses del país en temàtica viatgera.

Jo no vaig poder-hi assistir per estar fora de viatge però em consta que va ser tot un èxit. Els meus companys ho van fer genial i les persones assistents es van interessar molt en el projecte.  Després de la presentació es van posar a la venda alguns exemplars de la revista i han tingut força repercussió. Si t’afanyes encara en trobaràs alguna a la llibreria.

 

Presentación en el Instituto Cervantes de Marrakech
Presentació a l’Institut Cervantes de Marràqueix

Presentació a l’Institut Cervantes de Marràqueix

El passat 20 de febrer vam viatjar a Marràqueix per a presentar la revista a l’Institut Cervantes de la ciutat. En aquesta ocasió sí que vaig poder-hi assistir i va ser un plaer viure aquell moment tant especial. Exposar el projecte davant de tantíssimes persones que coneixien i estimaven a l’escriptor va ser summament emocionant. Vam tornar a l’origen, a les arrels, a l’inici de tot.

 

Properes presentacions

Això no s’atura! Tenim previst fer una presentació a la llibreria Arqueonet a Barcelona. També en tenim una altra d’aparaulada a Tànger, al Marroc. Allà, l’Institut Cervantes de la ciutat està preparant un homenatge a Juan Goytisolo i ens han proposat participar-hi.

Si estàs llegint això i t’interessa que presentem aquest projecte a la teva llibreria o institució, no dubtis a contactar-nos aquí o enviant-nos un correu electrònic a agoraviajes2019@gmail.com

 

Vull una revista!

Revista en la librería Altaïr
Revista a la libreria Altaïr

 

Si t’interessa el projecte i vols un exemplar de la revista tens dues opcions: Comprar-la a la Llibreria Altaïr de Barcelona o escriu-me i te l’enviem a casa. Corre, que queden poques unitats!

 

 

 

Finalment, des d’aquí voldria agrair públicament a totes les persones que ens van ajudar a materialitzar aquest projecte. Des dels i les mecenes, a col·laboradors passant pels companys d’equip. GRÀCIES!

D’esquerra a dreta i d’adalt a baix: Ricardo, Elena, Gina, Míriam (servidora), Fernanda i Elisabet.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *